GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Schoorsteen inspectie Krimpen aan den IJssel

Wij inspecteren uw schoorsteen en andere rookkanalen!

Schoorsteen inspectie Krimpen aan den IJssel

Schoorsteen inspectie Krimpen aan den IJssel? Woont u in de prachtige stad Krimpen aan den IJssel en vraagt u zich af hoe het gesteld is met de staat van uw schoorsteen? U bent zeker niet de enige die deze zorgen heeft. Ondanks de vele technologische ontwikkelingen blijven incidenten zoals schoorsteenbranden een terugkerend en alarmerend probleem.

Veel van deze ongelukken kunnen direct worden toegeschreven aan gebrekkig onderhoud of nalatigheid, vooral bij schoorstenen die verbonden zijn met open haarden of houtkachels.

Creosoot, een kleverige substantie die lijkt op teer en ontstaat tijdens het verbranden van hout, is vaak de grootste boosdoener. Wanneer deze stof zich vermengt met andere verbrandingsresten en zich ophoopt, kan dit tot brand leiden als het niet op tijd en grondig verwijderd wordt.

Het is daarom cruciaal om uw schoorsteen in optimale staat te houden. Niet alleen ter preventie van brand, maar ook om de luchtkwaliteit in uw woning te waarborgen en te zorgen dat uw haard of kachel maximaal rendement oplevert.

Het is dus evident dat regelmatige controles en reinigingen van uw schoorsteen meer voordelen bieden dan enkel brandpreventie. Ze waarborgen een veilig en efficiënt thuis.

Bent u gevestigd in Krimpen aan den IJssel en denkt u dat uw schoorsteen toe is aan een grondige controle? Wacht niet langer en benader Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel op 0180 202 556. Wij voeren bij u een schoorsteen inspectie Krimpen aan den IJssel uit!

Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel

Om optimaal en veilig te kunnen genieten van uw haard of kachel, is regelmatig onderhoud van uw schoorsteen van vitaal belang. Dit houdt in dat uw schoorsteen periodiek geïnspecteerd en, indien noodzakelijk, gereinigd moet worden.

Niet alleen is dit essentieel voor het voorkomen van branden, maar het draagt ook bij aan de effectiviteit van uw verwarming. Wanneer u het gehele jaar door regelmatig stookt, is het verstandig om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar professioneel te laten reinigen. Voor incidentele stokers is een jaarlijkse check vaak afdoende.

Droomt u van gezellige avonden naast een knisperend vuur zonder veiligheidszorgen? Laat de zorg voor uw schoorsteen over aan onze deskundigen. Neem nu contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556 en ervaar een zorgeloos comfort.

Waarom schoorsteen inspectie?

De noodzaak om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en reinigen kan niet genoeg benadrukt worden. Er zijn namelijk meerdere overtuigende voordelen verbonden aan een goed onderhouden haard of kachel.

Tijdens een inspectie evalueren wij grondig de conditie van uw schoorsteen. Zo kunnen wij nauwkeurig vaststellen of er inwendige schade of slijtage aan uw schoorsteen is.

Eén van de meest voorname voordelen van een goed verzorgde schoorsteen is het waarborgen van uw veiligheid wanneer u geniet van uw haard of kachel. Een regelmatig geïnspecteerde schoorsteen minimaliseert drastisch de kans op schoorsteenbranden en aanverwante problemen.

Verder draagt een schone schoorsteen ook bij aan een beter milieu. Dit komt doordat een goed onderhouden schoorsteen aanzienlijk minder schadelijke deeltjes, zoals fijnstof en roet, uitstoot in vergelijking met een schoorsteen die verwaarloosd is.

Een ander pluspunt is de besparing op uw energiekosten. Een schoorsteen die op gezette tijden wordt gereinigd, functioneert veel efficiënter, wat betekent dat er minder brandstof nodig is voor optimale prestaties.

Samenvattend: een schone en goed onderhouden schoorsteen is een winst voor uw gezondheid, het milieu en uw financiën! Overweegt u een inspectie? Aarzel dan niet en bel ons op 0180 202 556.

Haard of kachel voor de eerste keer gebruiken

Mocht u nog nooit eerder een haard of kachel hebben gebruikt, dan is het raadzaam om eerst een grondige inspectie te laten uitvoeren. Bent u bijvoorbeeld de trotse eigenaar van een gloednieuwe haard of kachel? Of heeft u onlangs een woning aangeschaft?

In dergelijke gevallen is het cruciaal om te weten in welke staat uw schoorsteen verkeert. U komt dan direct te weten of er eventuele gebreken zijn en of het veilig is om de haard of kachel te stoken.

Als u zich in een situatie bevindt waarbij u nog niet eerder heeft gestookt, adviseren wij u dringend om een afspraak met ons te maken. Bel Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel op 0180 202 556 voor een gedegen inspectie.

Hoe vaak moet u een schoorsteen inspectie laten doen?

De noodzaak om uw schoorsteen periodiek te inspecteren is evident, maar veel mensen vragen zich af: hoe vaak is dit nu echt nodig?

Het advies van onze schoorsteenvegers is duidelijk: zorg ervoor dat uw schoorsteen minstens één keer per jaar geïnspecteerd wordt. Als u echter uw haard of kachel regelmatig stookt, is het verstandig om de inspectie met een hogere frequentie uit te voeren. Gedurende zo’n inspectie kunnen onze experts vaststellen of er een schoonmaakbeurt nodig is voor uw schoorsteen.

Buiten de jaarlijkse inspectie, zijn er situaties waarbij een extra controle wenselijk is. Denk hierbij aan momenten waarop u merkt dat rook in de rookkanalen blijft hangen of als de trek van de schoorsteen merkbaar afneemt.

Als u wilt dat het team van Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel uw schoorsteen komt inspecteren, staan we klaar. Neem gerust contact op via 0180 202 556.

Hoe ziet een schoorsteen inspectie eruit?

Bij het inspecteren van een schoorsteen hanteren wij doorgaans twee methoden. Er is een keuze tussen een visuele controle en een gedetailleerde inspectie met behulp van een camera.

Tijdens de visuele inspectie bekijken onze experts de schoorsteen puur op het zicht. Door vanaf de basis van de schoorsteen omhoog te schijnen met een krachtige zaklamp, kunnen zij vaststellen of er roetophoping is en of dit tot potentiële problemen kan leiden.

Er zijn echter situaties waarin een visuele inspectie niet volstaat. In dergelijke gevallen maken we gebruik van een geavanceerde camera-inspectie. Deze methode wordt met name ingezet wanneer de onderzijde van de haard of kachel niet toegankelijk is, of als we de gehele lengte van de schoorsteen gedetailleerd willen controleren.

Wenst u een uitvoerige camera-inspectie van uw schoorsteen? Aarzel dan niet en bereik Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556 voor een professionele service.

Schoorsteen camera inspectie

Een camera-inspectie biedt ons een unieke gelegenheid om diep in uw schoorsteen te duiken zonder fysiek aanwezig te zijn. Met de geavanceerde technologie van onze camera’s kunnen we de interne structuur van uw schoorsteen in detail bestuderen.

Hiermee kunnen we beginnende barsten, mogelijke breuken en andere onregelmatigheden tijdig identificeren en aanpakken.

Tijdens deze inspectie focussen we ons op verschillende elementen:

 • Het meten van de diameter van uw rookkanaal.
 • Een grondige beoordeling van de algehele conditie van uw rookkanaal.
 • Het controleren op eventuele verstoringen in het rookkanaal.
 • Het vaststellen voor welk type verbrandingsapparaat uw schoorsteen geschikt is.
 • En tenslotte het identificeren van mogelijke roetafzettingen die problematisch kunnen zijn.

Bent u geïnteresseerd in een diepgaande camera-inspectie van uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556. Wij staan paraat om u van dienst te zijn!

Schoorsteen laten inspecteren en vegen

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is om uw schoorsteen ten minste jaarlijks te laten inspecteren en reinigen.

Door dit onderhoud te plegen, garandeert u dat u op een veilige en efficiënte manier van uw haard of kachel kunt blijven genieten. Het stelt u in staat om met een gerust hart en zonder onnodige zorgen te stoken.

Heeft u het gevoel dat uw schoorsteen wel wat aandacht kan gebruiken? Twijfel niet en neem contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556. Uw veiligheid en comfort zijn onze topprioriteit!

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Krimpen aan den IJssel? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel.

Werkwijze Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Gebruikt u de schoorsteen dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

De manier van stoken heeft veel invloed op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Ja, dat kan zeker. Tijdens een schoorsteen inspectie controleren wij uw schoorsteen onder andere op beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal. Door deze problemen tijdig te signaleren, wordt grote schade voorkomen.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel op 0180 202 556.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Laat uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt ook uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, zoals scheuren of lekken.

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter heeft u, wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, wel de zekerheid dat dit op een goede manier gedaan is.

Daarnaast krijgt u van de schoorsteenveger een bewijs van vegen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
In veruit de meeste gevallen wel. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel via 0180 202 556.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

U mag een vogelnest niet zomaar verwijderen. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Krimpen aan den IJssel

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Krimpen aan den IJssel

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Krimpen aan den IJssel

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Krimpen aan den IJssel

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Krimpen aan den IJssel mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Krimpen aan den IJssel

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button